Rexa - Actuators & Drives

Rexa aandrijvingen kenmerken zich door een hermetisch gesloten Power Module welke uitgerust is met het gepatenteerde “Flow Match” systeem. Door deze technologie kan de Rexa actuator zeer precies positioneren, onafhankelijk van de belasting en wordt de positie vastgehouden als geen beweging gevraagd wordt. Hydraulische olie verplaatsing wordt gegenereerd door een “positive displacement” tandwielpomp welke wordt aangedreven door een Stappen of een Servo motor met een 100% inschakelduur.

Rexa's aandrijvingen zijn milieuvriendelijk en onderhoudsarm!

De unieke eigenschappen en modulaire opbouw van de Rexa aandrijving maken hem bij uitstek geschikt voor toepassing in zeer kritische applicaties. Vrijwel elke combinatie van Kracht, Slaglengte/Draaihoek en Snelheid kan gerealiseerd worden door eenvoudig in de tabel (zie documentatie) uw keuze te maken. Door de zeer hoge nauwkeurigheid worden process regelingen geoptimaliseerd en gestabiliseerd.

De olie in de hermetisch gesloten aandrijving is standaard motorolie vanwege de goede smerende en thermische eigenschappen en hoeft gedurende de gehele levensduur niet te worden ververst. Rexa aandrijvingen kunnen voorzien worden van diverse opties zoals : fail-safe door middel van veer of accumulator, HART protocol of Foundation Fieldbus sturing. Redundant en SIL-2 gecertificeerde uitvoeringen zijn ook leverbaar. Door gebruik te maken van Stappen en Servo motoren heeft REXA een 100% inschakelduur gerealiseerd. Door het unieke gepatenteerde “Flow-Match” systeem wordt elke gevraagde positie vastgehouden en vraagt de aandrijving ook geen vermogen. Pas op het moment dat weer een verplaatsing wordt gevraagd heeft de motor vermogen nodig. In rust gebruikt de electronica slechts 700mW.

Speciale uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar, hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

Algemene specificaties:

Krachten (lineair)
(roterend)
(drive)
8.896 N tot 533.786 N
68 Nm tot 45.194 Nm
68 Nm tot 45.194 Nm
Inschakelduur 100%
Dode band (Instelbaar) 5% tot 0,05%
Herhaalbaarheid <0,1%
Resolutie (instelbaar) tot <0,1%
Lineairiteit (corrigeerbaar) tot <0,05%
Stuursignaal 4-20 mA
Temperatuur (optie)
(actuator)
(electronica)
Puls/HART/Fieldbus
-20°C tot +93°C
-40°C tot +60°C
Voeding 12 Vdc tot 480 Vac
Snelheid afhankelijk van gekozen motortype
Fail-Safe (optie) veer of accumulator